Vlonderplanken

Vlonderplanken

Zoals je misschien al weet bepaalt een terras of vlonder vaak voor een groot deel de sfeer van je tuin en bij hardhouten vlonders geldt dit natuurlijk al helemaal. Hardhout is een duurzame houtsoort met een warme uitstraling. Dan kun je natuurlijk ook eens aan een vlonder of houten terras met hardhouten vlonders nadenken. Echter kun je ook de hardhouten vlonders gebruiken voor een mooi houten balkon of dakterras.

Hierbij kun je kiezen uit vlonderplanken van hardhout met bijvoorbeeld een enkelzijdig of dubbelzijdig profiel. De hardhouten vlonders met een enkelzijdig profiel zijn aan beide zijden gelijk. De hardhouten vlonders met een dubbelzijdig profiel hebben aan de ene zijde wel een profiel en aan de andere zijde een ander profiel of geen profiel.

Online vlonderplanken bestellen

De hardhouten vlonders kunnen het beste gelegd worden op zogenoemde hardhouten onderliggers. Dat is namelijk een stuk beter voor de levensduur van je dakterras of vlonder. Hierbij is het belangrijk dat bij het aanleggen van de vlonder de voegen tussen de hardhouten vlonderplanken vrij blijft, want dit is noodzakelijk voor een goede afwatering.

Voor het behoud van de kleur van de hardhouten vlonderplanken of terrasplanken adviseren wij u de hardhouten vlonderplanken elk jaar te behandelen met bankirai-olie. Behandeling met deze olie vermindert ook de vorming van kleine haarscheurtjes die in de loop der jaren kunnen ontstaan.

https://www.hardhoutdiscount.nl/vlonderplanken

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *